Menu

Cascada cu apă termală Toplița

Strada Măgura 24, 535700 Măgheruș, România
Directie Adresa
 
 
 
Momentan nu avem unitati de cazare in zona.

Cascada cu apă termală Toplița

 • Este în orașul Toplița, județul Harghita
 • Unitate geografică 
 • Construit în an
 • Deschis turiștilor fara taxa de vizitare.

Cascada de apă termală de la Toplița este o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic care se găsește în orașul Toplița, județul Harghita...

cascada termala Toplita 1

 • Trasee amenajate: nu
 • Condiții de vizitare: permanent
De regulă termenii "cascadă" și "apă termală" nu se întâlnesc frecvent alăturați. Această cascadă este unică în România și este printre puținele de acest fel din lume. Un fenomen similar se mai întâlnește în Saturnia, Italia ale cărei ape sunt folosite în scopuri terapeutice și de relaxare.
Pentru a ajunge la cascada cu apa termală, situată pe strada Zapode, trebuie sa treci peste calea ferata din Toplița și să ajungi pe malul îngust al Mureșului. Apa termală din cascada Toplița provine din izvoarele situate mai sus în stațiunea Bradul, aflată la mică distanță de oraș. 

cascada termala toplita 2

Cascada de la Toplița este o arie protejată cu o suprafață de 0,50 ha și reprezintă o cădere de apă termală care are două caracteristici unice. Prima este dată de faptul că această cascada nu îngheață, chiar și pe timp de iarnă ea își păstrează o temperatură constantă de aproximativ 26 -28 de grade Celsius. A doua caracteristică care o face deosebită este faptul că apele sale își schimbă permanent culoarea de la alb la brun. Explicația rezidă în faptul că apele cascadei curg pe depunerile de rocă numite travertin, create prin bicarbonatarea calciului.

Înconjurat de masive muntoase Munții Gurghiului, Munții Giurgeului și Munții Călimani și de păduri de conifere, municipiul Toplița atrage prin aerul curat, cu o conectrație mare de ozon și prin liniștea locurilor. Aici se mai pot vizita Monumentul Eroilor de la Toplița-Secu, noua biserică Greco-Catolică, Biserica ortodoxă din cartierul Călimanel, Mânăstirea Sfântu Ilie, Castelul Urmanczy care adăpostește azi muzeul local, Conacul Lazăr sau Troiţa Eroilor Români. In Toplița exista și  o pârtie de schi.

cascada termala toplita 3

 

Date de contact: orașul Toplița, județul Harghita.

 

 

Postat de Madalina
Comments (11)
 • Anonymous  - Geta Morariu
  Cate frumuseti avem in Romania....care nu am reusit a le vedea,pacat ca unele dintre ele au nevoie urgenta de fonduri=ptr. a putea fi mentinute=
 • gabieny
  Saptamana trecuta am fost special in Toplita sa vad cascada fermala si am fost profund dezamagit si nu ma refer la cascada care intr-adevar este ceva deosebit ci de modul in care autoritatile stiu sa aiba grija de frumusetile acestei tari.Cu greu am gasit locatia cascadei deoarece pur si simplu nu exista indicatoare care sa indrume turistul, a trebuit sa intrebam localnicii ca sa nimerim straduta care duce la cascada.Exista doar un panou cu o harta dar si asa trebuie sa stii dinainte exact unde sa mergi,harta nu te prea ajuta.Dar cel mai mult m-a scarbit ,fara sa exagerez.ulita care duce la cascada.Plina de noroi amestecat cu balegar,miros de urina.circula mai mult carute spre un fel de cartier obscur.Poate am nimerit eu intr-un moment prost dar oricum ar fi straduta aceea s-ar putea asfalta,s-ar putea face niste amenajari cu costuri minime,sunt convins ca vacile care trec pe acolo se opresc sa se si adape ,etcSi asa cine trece prin zona merita sa mearga acolo pt cascada dar sa ign...
 • Paul  - Nu chiar...
  @gabieny: Modul in care descrii tu amenajarile sunt exact metodele prin care transformi un obiectiv turistic intr-o groapa de gunoi. Uita-te la muntii Bucegi, au pus telecabina pentru ca au decis ca e idee buna ca tot prostul sa ii vada, in slapi sau nu. S-a transformat intr-un loc mega-exploatat din pct de vedere turistic si e plin de oameni de rahat, tigani care vand kurtos pe varful muntelui si "fete de club" ,ca sa nu le zic urat, care isi fac poze pentru a-si impresiona prietenii limitati de acasa.

  Cine vrea sa vada natura, sa mearga sa o vada asa cum e ea: salbatica, murdara, extraordinara. Incetati sa puneti drumuri pavate catre obiectivele naturale, o sa distrugeti tot ce a mai ramas din frumusetea salbatica! Noroc ca nu are tara asta bani destui sa faca drumuri... Daca vrei sa vezi o minune naturala, o sa mergi sa o vezi, ca treci prin noroi sau nu!
 • viorel  - Nu sunt de acord cu titlul de mai sus
  Amenajarile in scop turistic nu schimba nimic din frumusetea si salbaticia naturii, exemple gasiti daca va duceti in muntii Alpi din Austria. Poti sa ajungi cu masina pana la 2800 metri, totul d.p.d.v. al naturii este pastrat intact dar poti sa ajungi sa vezi in locuri care altfel ar fi acesibile doar alpinistilor. Binenteles totul tine de civilizatie si de aplicarea stricta a legilor, as fi curios sa apara pe acolo un ,,vanzator de kurtos'', cred ca ar fi saltat imediat.
 • Dumitru Ion  - obiective turistice
  sint de acord cu ce spuneti despre vinzatorii ambulanti Unde este inspectia sanitara si protectia consumatorului? sa vinzi produse alimentare pe marginea drumului e corect? cine vine sa vada peisaje nu vine la piata vedeti Transfagarasanul si Transalpina acolo unde omul ar vrea sasi desfete ochiul si sa sinta linistea este nevoit sa asculte negocierile din piata pt ca acolo este o adevarata piata si nu de legume care ar rezista ci de produse perisabile
 • Andrei
  Din pacate , prin aceste amenajari se pierde din autenticitate. E si cazul Aplilor. Asta a vrut sa sublinieze Paul
 • Paul
  Exact! Problema nu e cu amenajarile, problema e ca se face un turism pentru niste oameni care nu stiu sa aiba grija. Li se ofera conditii de vizitare ideale, dar nu stiu sa pastreze curatenia, distrug monumentele naturale, etc.
 • Paul  - Da, dar
  @viorel: Intr-adevar daca oamenii de prin locurile astea ar fi constienti, ar sta altfel treaba. Dar in cazul Romaniei imi pastrez ideea si sustin in continuare faptul ca o amenajare turistica ar face rau

  @gabieny: Am fost intre timp in locul cu pricina, ce ai spus dumneata e exagerat. Straduta e chiar prietenoasa, plina de noroi ar fi poate dupa o ploaie de vreo 3-4 zile. Intr-adevar e acces catre un peisaj mai rural, dar aia nu inseamna neaparat ca trebuie pavata. Poate ar fi mai ok sa fie pusa o banda rulanta de la drumul principal pana la cascada :D
 • Crista
  oricum o luam si o sucim in romania nu sunt pretuite nici natura si nici vietatile salbatice .In afara de munti de gunoaie si paduri defrisate nu se vede altceva.Nu stim nici sa ne punem in valoare frumusetile naturale dar nici sa le pastram.
 • Iulian  - Un tărâm uitat de cei responsabili
  De foarte mulţi ani ocolesc zona aceasta centrală a Carpaţilor Orientali şi nu pentru faptul că acolo locuiesc majoritari maghiari, ci pentru faptul că au cele mai proaste drumuri din ţară: Spre ruşinea lor, căci ei se consideră mai deosebiţi, mai organizaţi şi cei ce au civilizat aceste locuri. Nici vorbă de aşa ceva şi pe pe parcurs mi-am dat seama că austriecii au fost cei ce au făcut ordine în Ardeal. Locuitorii din zonă sunt oameni deosebiţi, la fel de buni la suflet ca românii , însă conducătorii lor sunt de doi bani.
 • Andras  - Andras
  Bravo Juliane...Imi place de tine ca ai descoperit apa calda si mersul pe jos!!!!Adevarat ca in Ardeal sunt cele mai proaste drumuri,dar nu din cauza ca ardelenii sunt mai nepasatori ci din simplul motiv ca Agentia Nationala de drumuri este raspunzatoare de starea drumurilor ..
  Oricum omul sfinteste locul...si daca ai umblat prin tara ocolind Ardealul este timpul sa treci pe acolo sa te convingi de acest lucru.
  Un singur lucru este adevarat din ce ai scris...conducatorii sunt de doi bani(sau mai putin),dar nu numai de aici ....din toata tara...

Parerea ta va promova acest obiectiv!

Cod de securitate

Introdu codul din imagine

CeSaVezi.ro Locul 1 la Etravel Awards în categoria Publishing

 

Harta Obiective turistice inedite - Știai că sunt în România? 

Cascada cu apă termală din Toplița

Cascada cu apă termală din Toplița

Această cascadă este unică în România și este printre puținele de acest fel din lume!
Detalii Obiectiv Turistic
Coloanele de bazalt din Racoş

Coloanele de Bazalt din Racoș

Coloanele de bazalt din Racoş reprezintă un adevărat spectacol natural din Transilvania!
Detalii Obiectiv Turistic
Izbucul Călugari din Bihor

Izbucul Călugari din Bihor

Izbucul de la Călugări, este cel mai reprezentativ izvor carstic intermitent din Romania
Detalii Obiectiv Turistic

Lacul Inghețat din Masivul Parâng

Lacul Inghețat din Masivul Parâng

Se afla la altitudinea de 2120 m pe muntele Slivei. Prezinta tot timpul anului sloiuri de gheata!

Detalii Obiectiv Turistic

Platoul Carstic Lumea Pierdută din Bihor

Platoul Carstic Lumea Pierdută din Bihor

Este cel mai impresionant fenomen carstic din harta cu obiective cu o retea de galerii de 2500 km!

Detalii Obiectiv Turistic

Castelul Vlad Țepeș din București

Castelul Vlad Țepeș din București

Stiut de putini, este o reproducere a Cetatii Poenari, ridicata de Vlad Tepes!

Detalii Obiectiv Turistic

Cele mai frumoase rezervații naturale de pe CeSaVezi.ro Harta Obiective Turistice

Rezervaţia naturală Detunata Goală şi Detunata Flocoasă

Rezervaţia naturală Detunata Goală şi Detunata Flocoasă

Coloane hexagonale de roci bazaltice, asemănătoare unor orgi uriaşe!

Detalii Obiectiv Turistic

Geoparcul dinozaurilor - Ţara Haţegului

Geoparcul dinozaurilor
Ţara Haţegului

Adăposteşte relicve de dinozauri pitici unice in pe harta cu obiective turistice si in lume!

Detalii Obiectiv Turistic

Fratele mai mic al Marelui canion Colorado la 3 km de Sebeş!

Rezervaţia complexă Râpa Roşie

Fratele mai mic al Marelui canion Colorado la 3 km de Sebeş!

Detalii Obiectiv Turistic

Rezervaţia Cheile Nerei-Beuşnita

Rezervaţia Cheile Nerei-Beuşnita

Adăposteşte Lacul Ochiul Beiului, lac ce nu îngheaţă nici iarna!

Detalii Obiectiv Turistic

Rezervaţia naturală Cazanele Mari şi Cazanele Mici

Rezervaţia naturală Cazanele Mari şi Cazanele Mici

În Rezervaţia Cazanele Mari şi Cazanele Mici abundă vegetaţia submediteraneană!

Detalii Obiectiv Turistic

Parcul Naţional Retezat - Parâng

Parcul Naţional Retezat - Parâng

Un loc unic pe harta obiective turistice. În anul 1979 a fost declarat "Rezervaţie a Biosferei"!

Detalii Obiectiv Turistic

 

 

Proiectul CeSaVezi.ro

cesavezi.ro

Pentru ca vrem să dăm cel mai bun răspuns argumentat turiștilor când se întreabă:

Ce e de văzut în România?

Scopul nostru este de a dezvălui obiectivele turistice de lânga tine...

Detalii Obiectiv Turistic

 

cont nou
RizVN Login • Aplicatia Harta Cesavezi in Romania

  Are in plus navigatie si localizarea pozitiei tale!

  Disponibilă gratuit pe Android si iOS!

  Detalii