Menu

Staţiunea Bălţăteşti

Bălţăteşti, Romania
Directie Adresa
 
 
 
Momentan nu avem unitati de cazare in zona.

Staţiunea Bălţăteşti

 • Este în Bălţăreşti, Județul Neamţ
 • Unitate geografică:Subcarpaţii Moldovei
 • Altitudine:350 m

Staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti este cunoscută pentru izvoarele termale, ape premiate cu medalii de aur, recunoscute în lume...

Staţiunea Bălţăteşti

 • Trasee amenajate: da
 • Trasee marcate: da
 • Condiții de vizitare: tot timpul anului

Staţiunea balneoclimaterică de tratament şi recuperare din Băltăţeşti este aşezată în Depresiunea Piatra Neamţ, înconjurată de culmile Muntelui Stânişoara, Muntele Agapiei (896 m), Dealul Mare Baratec (1008 m), Dealul Boiştea (579 m), Corni (600 m), Culmea Pleşu (911 m) şi Şaua Băltăteşti (538 m). Situată într-un cadru montan, aerul este bogat în ioni negativi, este ozonat şi are un efect tonifiant asupra organismului.
Factorii naturali terapeutici de care se bucură zona sunt apa minerală concentrată, clorurată, sodică, nămolul mineral şi bioclimatul sedativ de cruţare.

În staţiune este există instalaţii de tratamet moderne pentru diferite mijloace terapeutice: electroterapie (aparate pentru electroterapie de joasă şi medie frecvenţă, ultrasonoterapie, băi galvanice, laser, unde scurte, magnetodiaflux, solux, aplicaţii de ultraviolete), hidroterapie (cabine de baie, bazine acoperite, cu apă cloruro - sodică, duş subacval), termoterapie (împachetări cu parafină, împachetări cu nămol, instalaţii moderne pentru băi calde cu namol), amenajări prin masaj terapeutic, kineoterapie şi hidrokinoterapie. Staţiunea are posibilitatea de tratament a câte 500 de pacienţi, indiferent de sezon.

Terapia în staţiunea Bălţăteşti este recomandată pentru:

 • surmenaj fizic şi intelectual; stări de convalescenţă; anemii (tip Biermer); copii apatici, rahitici, convalescenţi, debili, pulmonari, astenici, cu tulburari de somn, creştere, stări reumatismale, enuresis nocturn, reumatism cronic degenerativ;

 • afecţiuni ale aparatului locomotor: afecţiuni reumatismale degenerative şi inflamatorii cronice (spondilita anchilozantă, artropatia psoriazică); afecţiuni discoradiculare (lombosciatică, discopatii lombare, recuperare post hernii de disc operate); artroze (coxatroză, gonartroză, artrozele mâinilor: artroze proximale tip Bouchard, artroze distale tip Heberden; toate stările preartrozice cu diverse localizări); sechele post-traumatice (sechele musculare: atrofii, hipotrofii, contracturi, retracturi; leziuni de nervi periferici; sechele vasculotrofice: tromboflebite, algoneuro-distrofii, limfedem; sechele articulare: redori, anchiloze);

 • afecţiuni ginecologice în stări hiporeactive (procese metroanexiale; insuficienţe funcţionale minore neuro-endocrine; sterilitate; deviaţii şi deplasări uterine; dischinezii hipotone; laxitate ligamentară; frigiditate) şi hiper-reactive (tulburări de pubertate şi menopauză; stări de convalescenţă; metroanexite cronice);

 • afecţiuni neurologice periferice (paralizii, polinevrite, sindrom coadă de cal, poliradiculopatii sechelare);

 • afecţiuni ale sistemului nervos central (sindrom hemiplegic, sindrom paraplegic);

 • afecţiuni cronice ale aparatului respirator;

 • afecţiuni asociate: boli vasculare, dermatologice, profesionale, endocrine, respiratorii cronice, ginecologice cronice, digestive cronice şi nevroze.

Comuna Bălţăteşti este atestată documentar încă de la începutul secolului al XVIII-lea, însă izvoarele erau cunoscute chiar din epoca bronzului, cu ajotorul lor se extrăgea sarea. Apele minerale clorurate, sulfatate, iodice, bromurate au o concentraţie de până la 280 grame/litru.
Principele Cantacuzino se ocupă de construirea primelor băi, în 1810. În 1844, principele ridică şi un pavilion cu 24 de camere şi mai multe cabine pentru băi.
Analizele făcute de mari oameni de ştiinţă între 1850 şi 1939 au aratat că apele de la Bălţăteşti sunt cele mai bogate în săruri din toate apele omologate în Europa. Pe parcurs, apele au luat medalii de aur la Paris (1901) şi Bucureşti (1906), devenind cunoscute în întreaga lume.
În 1878, doctorul Dumitru Cantemir cumpără proprietatea pentru a dezvolta o staţiune. A construit cinci corpuri de clădiri cu peste o sută de locuri de cazare, 46 de căzi pentru tratament şi măreşte parcul staţiunii. În 1903, fii adoptivi ai lui Cantemir arendează băile. În timpul primului război mondial, locul se transformă înspital de campanie. În timpul celui de-al II-lea război mondial, staţiunea este în mare parte distrusă, iar activitatea este întreruptă pentru mai mulţi ani. În 1948, staţiunea trece în proprietatea statului. Din 1953, activitatea de la băi se reia, iar din 1974, devine staţiune permanentă.
În 1993, Staţiunea Bălţăteşti este preluată de MApN, care o modernizează.

Staţiunea Bălţăteşti

Acces: Pe DN15C, la 33 km de municipiul Piatra Neamţ.

 

 

Postat de Corina Matei
Comments (3)
 • Em.Livadaru  - impresii
  am fost oaspete pana in 20 sept.a.c.O primire excelenta( la receptie fiind d,l FLORIN ) personalul in totalitate de un comportament de exceptie,meniul zilnic f.bun cu foarte mici exceptii,cadrele medicale merita felicitari (dr .CALIN CONSTANTIN) pentru felul in care sau comportat cu pacientii ,atente si cu foarte mult bun simt.( o impresie aparte pentru d,ra IONELA cu procedura MASAJ) un tratament de calitate. Mentionez ca ma impresionat in special asezarea STATIUNII, cu un parc f.frumos cu brazi si tuia impresionanti ,cred ca plantati de pe vremea urmasilor dr.CANTEMIR. Pacat ca primele cladiri sint intro totala ruina,cred ca ARMATA va sti sa le reactiveze.In final urez tuturor celor de la STATIUNEA BALTATESTI urari de bine si multa sanatate.

  Cu stima si respect, ing Em.Livadaru Iasi 2013 sep,22
 • I.ROTARU  - i rotaru -apreciere
  Eu merg in fiecare an in statiunea BALTATESTI -din 2006.Am probleme reumatismale si ,,ciocuci,, pe coloana vertebrala.Cu ajutorul procedurilor efectuate aici imi mentin starea de sanatate in parametri buni si capacitatea de munca acceptabila.Pentru mine este o mare bucurie sa petrec anual aici un sejur.Tot personalul bazei de tratament munceste f.f.f. mult pentru a asigura pacientilor tot ce le este necesar cat sunt internati aici.Cu deosebit respect, I. ROTARU-TIMBOESTI-VN-20OCT2013
 • Ionescu  - o mare deziluzie
  Am putut sta doar o noapte in hotelul Baltatesti.La receptive,o doamna foarte aroganta,pe holul spre camera de garda zaceau 3 gandaci de bucatarie,dr.Calin tine un consult 30 `,in camera 214 unde am fost cazat ne-am umplut plamanii cu aer
  de latrina.Cum este posibil sa nu aibe lift,am vazut oameni in carje care se chinuiau sa urce scarile,M-am chinuit o zi sa vorbesc la telefon cu persoana de la receptive,dar nu s-a putut,avand telefonul 0233244018 defect de mai mult timp iar cand suna faxul la 0233244017,receptionera nu raspundea.Atentie la balustrada din balcon care este putreda,usa de la balcon se inchide cu un foraiber.Nu ma pot pronunta despre baza de tratament deoarece am plecat acasa dezamagit de toate aceste mizerii.Oameni buni,daca aveti o asemenea bogatie cu ajutorul careea tratati atat de multa lume,ma intreb de ce nu se doreste sa se faca investitii pentru asigurarea unui confort omenesc pentru cei care va trec pragul?
  Este ori incompetenta din partea conduc...

Parerea ta va promova acest obiectiv!

Cod de securitate

Introdu codul din imagine

CeSaVezi.ro Locul 1 la Etravel Awards în categoria Publishing

 

Harta Obiective turistice inedite - Știai că sunt în România? 

Cascada cu apă termală din Toplița

Cascada cu apă termală din Toplița

Această cascadă este unică în România și este printre puținele de acest fel din lume!
Detalii Obiectiv Turistic
Coloanele de bazalt din Racoş

Coloanele de Bazalt din Racoș

Coloanele de bazalt din Racoş reprezintă un adevărat spectacol natural din Transilvania!
Detalii Obiectiv Turistic
Izbucul Călugari din Bihor

Izbucul Călugari din Bihor

Izbucul de la Călugări, este cel mai reprezentativ izvor carstic intermitent din Romania
Detalii Obiectiv Turistic

Lacul Inghețat din Masivul Parâng

Lacul Inghețat din Masivul Parâng

Se afla la altitudinea de 2120 m pe muntele Slivei. Prezinta tot timpul anului sloiuri de gheata!

Detalii Obiectiv Turistic

Platoul Carstic Lumea Pierdută din Bihor

Platoul Carstic Lumea Pierdută din Bihor

Este cel mai impresionant fenomen carstic din harta cu obiective cu o retea de galerii de 2500 km!

Detalii Obiectiv Turistic

Castelul Vlad Țepeș din București

Castelul Vlad Țepeș din București

Stiut de putini, este o reproducere a Cetatii Poenari, ridicata de Vlad Tepes!

Detalii Obiectiv Turistic

Cele mai frumoase rezervații naturale de pe CeSaVezi.ro Harta Obiective Turistice

Rezervaţia naturală Detunata Goală şi Detunata Flocoasă

Rezervaţia naturală Detunata Goală şi Detunata Flocoasă

Coloane hexagonale de roci bazaltice, asemănătoare unor orgi uriaşe!

Detalii Obiectiv Turistic

Geoparcul dinozaurilor - Ţara Haţegului

Geoparcul dinozaurilor
Ţara Haţegului

Adăposteşte relicve de dinozauri pitici unice in pe harta cu obiective turistice si in lume!

Detalii Obiectiv Turistic

Fratele mai mic al Marelui canion Colorado la 3 km de Sebeş!

Rezervaţia complexă Râpa Roşie

Fratele mai mic al Marelui canion Colorado la 3 km de Sebeş!

Detalii Obiectiv Turistic

Rezervaţia Cheile Nerei-Beuşnita

Rezervaţia Cheile Nerei-Beuşnita

Adăposteşte Lacul Ochiul Beiului, lac ce nu îngheaţă nici iarna!

Detalii Obiectiv Turistic

Rezervaţia naturală Cazanele Mari şi Cazanele Mici

Rezervaţia naturală Cazanele Mari şi Cazanele Mici

În Rezervaţia Cazanele Mari şi Cazanele Mici abundă vegetaţia submediteraneană!

Detalii Obiectiv Turistic

Parcul Naţional Retezat - Parâng

Parcul Naţional Retezat - Parâng

Un loc unic pe harta obiective turistice. În anul 1979 a fost declarat "Rezervaţie a Biosferei"!

Detalii Obiectiv Turistic

 

 

Proiectul CeSaVezi.ro

cesavezi.ro

Pentru ca vrem să dăm cel mai bun răspuns argumentat turiștilor când se întreabă:

Ce e de văzut în România?

Scopul nostru este de a dezvălui obiectivele turistice de lânga tine...

Detalii Obiectiv Turistic

 

cont nou
RizVN Login • Aplicatia Harta Cesavezi in Romania

  Are in plus navigatie si localizarea pozitiei tale!

  Disponibilă gratuit pe Android si iOS!

  Detalii