Menu

Gradina Zoologica Targu Mures

Strada Verii Târgu Mureș, România
Directie Adresa
 
 
Momentan nu avem unitati de cazare in zona.

Gradina Zoologica Targu Mures

De ce sa vezi acest obiectiv?

Pentru că este un spaţiu modern, multifuncţional, destinat persoanelor de toate vârstele!

  • Este în Tîrgu Mureș, Județ Mureș
  • Datare: 1960
  • Trasee amenajate: da
  • Bilet intrare: da
 

  • Condiții de vizitare: conform programului de vizitare

Grădina Zoologică din Tîrgu Mureș a fost înfiinţată în anul 1960 şi se extindea pe o suprafaţă de 700 m2, pentru ca din 1965 să se ajungă la o suprafață de 20 hectare. La început anilor de funcționare, grădina număra doar 3 lupi, câte 2 urși, mistreți şi fazani și o căprioară. Din anul 2002 numărul acestora a crescut, ajungându-se la un standard înalt din punct de vedere al amenajării grădinii, cât și din punct de vedere al numărului de exemplare şi al aspectului general. Exemplarele sunt diversificate, cu un total de peste 500 de animale corespunzând cu 80 de specii, de la reptile şi păsări şi până la mamifere, de la fauna locală la cea exotică.

Zona s-a îmbogățit de-a lungul anilor cu pavilioane și țarcuri, acestea adăpostind diferitele specii de animale. Printre primele pavilioane sunt Pavilionul leilor, Bârlogul urșilor, Bârlogul tigrilor, Grajdul pentru cai etc.

Un alt pavilion este cel tropical ce adăposteşte acvarii, terariile reptilelor și papagalii şi care a fost deschis în anul 1983. Mai mult, adăposteşte şi o grădină botanică de dimensiuni mici cu aspect tropical. Grădina zoologică se remarcă prin Pavilionul Primatelor deschis în anul 1990 şi care este singurul de acest gen din ţară.  

Grădina zoologică prezintă colecţii de animale vii, sălbatice, indigene şi exotice, cu scopul de a conserva fauna, în special speciile ameninţate cu dispariţia, precum şi cu scopul de a informa, educa şi distra publicul vizitator. În prezent, grădina zoologiă este împărţită în cinci sectoare.